Osto-opas kannettavat

Kannettavan koneen käyttäjän ja ostajan opas.

TUTKI ENSIN TÄMÄ: KANNETTAVIEN TIETOKONEIDEN PROSESSORINOPEUDET.


Kannettavan koneen ilmatila ja osat ovat pieniä, joten täsmäongelma on aina lämpö. Siihen ei kaivata enää tehdas- ja kauppiasperäisiä ylilämmittimiä, kuten iso virusohjelma, pieni tai hidas prosessori, alamittainen DDR työmuisti ja muistiton näytönohjain. Lämpö syö koneen suorituskyvyn, uudesta alkaen. Pitkän päälle paistuvat emolevy ja kiintolevy kaikkine tietoineen.

Tietokoneen tärkein osa on emolevy!
Emo tukee tai kuristaa nopeutta ja ison tietomäärän vääntökykyä. Emolevyyn kiinnitetään kakkostärkeät osat prosessori, työmuistit ja näytönohjain. NiiDen tulee tukea toisiaan; mikään ei saa olla kuristin eikä heikko lenkki. Pullonkaula on kitkaa ja kitka on lämpöä.
Kannettavien yleisimmät alustat eli emolevyt ovat Intel Centrino 1 vuodelta 2003, Intel Centrino 2 vuodelta 2008 ja AMD Puma vuodelta 2008.
Vanhat emot ovat mummoja. Ne tunnistat: ■Varmimmin katsomalla koneen sisälle. ■DDR-työmuistin maksimi koko on 2GB ja nopeudet 400-533-667MHz. ■Internet verkkonopeus on 10/100, mutta 1000Mb/sekunnissa puuttuu. ■Analogisesta kuvasta, jonka liittimet ovat VGA-sub/sub-D.

Sisältä uusi, ei muistivikoja, hyvä kuva ja nopea laskupää!
Näennäisesti erilaisia läppäreitä on tarjolla satoja, mutta sisältä hyviä niistä on vain muutama kymmenen. Seulominen vaatii viitsimistä sillä ydinasioita kauppias ja mainokset eivät paljasta. Kuten sitä, että seuraavat prosessorit ovat 1-ytimisiä:
AMD Sempron SI- LE- U- sarjat; AMD Athlon TF- Neo MV- L110 - sarjat; AMD Turion ML- MT- MK- sarjat. Kaikki Via- prosessorit. Intel Celeron C220– 400– 500– 700– 900- Mobile sarjat; Intel Core Solo U- ja T- sarjat; Intel Core 2 Solo U- ja SU- sarjat.
Edelliset koneet ovat pääosin hyviä huonoja esimerkkejä. DDR-muistia niissä on vain puolikas- tai vartti, näytönohjainkin on muistiton ja toimii täysin DDR-muistin siivellä. Paitsi ettei toimi, koska gigan-parin muisti ei riitä edes Vistalle, saatika sitten virusohjelmalle ja työhön. DDR-dementia on konetta hidastava vika, ja sen korjaus maksaa 40-180 euroa. Yleinen jymäytys (2+1)GB on korjattavissa (2+2)GB Dual Channeliksi, mutta 1900-luvun eripuraa (1+1+0,5+0,5)GB kannattaa pinkaista pakoon. Ja kovaa.
Muistiton näytönohjain ei muista …edes kuvan tekoa!

Prosessori ei osaa tehdä kuvaa. Näytönohjain tekee kuvan tai kuvatuksen, kukin kykynsä mukaan. Vielä 2000 euron kannettavissakin on pelkkiä kuvatuksia. Tiedot parin sadan näytönohjaimen keskinäisestä paremmuudesta löytyvät näpyttelemällä Googleen sanat: Notebookcheck Graphics Cards. (Sijoitus! 3DMark06 pisteet! )
Valmistajiensa Intel Graphics Media Accelerator (GMA/ UMA) 900- 950- X3100- X4500HD, VIA Chrome, Ati Radeon, SIS Mirage ja Nvidia GeForce nolla- muistin näyttikset löytyvät tulosluettelon häntäpäästä.

AMD-prosessori on Intel-prosessoria hitaampi ja halvempi!
Intel ja AMD prosessorit eivät ole samanarvoisia, eivätkä samassa sarjassa. Paitsi mainoksissa. Tässäkin asiassa tieto on hyvä ehkäisykeino, muutoin tietämätöntä viedään kuin pässiä narussa. Tiedot kolmensadan prosessorin keskinäisestä paremmuudesta löytyvät näpyttelemällä Googleen sanat: Notebookcheck Mobile Processors. (Sijoitus! Superpi 1M sekuntitulos! 3DMark06 CPU pisteet!)

Eri koneiden saman työn tekemisaikojen eron kertoo SuperPi.
Työhön sopivat SuperPi 10 sekunnin ja kotiin SuperPi 20 sek. koneet. Työssä 10 sek. nopeus tarkoittaa leipää ja tuottavuutta. Kotona 20 sek. on jo nyhjäysvapaa nopeus.
Idea on siinä, että 20 ja 30 sekunnin Intel-koneet tekevät ison työn neljässä tunnissa, jota samaa työtä 42 sek. Amd Turion RM-76 ja 61 sek. Amd Athlon QL-60 vääntävät täydet kahdeksan tuntia. (20: 42≈ ½ ja 30: 61≈ ½).
Muistiviat korjaamme jo uutena ja kartellin jälkimaksuohjelmat nostamme jäteämpäriin. Kiintolevy on kolahduksille herkkä ja tasohiiri on äkkiseltään outo. Macomtech koneet ovat aidosti käyttövalmiita.

Muistivika- ja lämpöremontti on viisas työ myös vanhemmalle koneelle. Sillä asialla olemmekin jo kuutena päivänä viikossa. Teemme myös kannettavien koneiden täyspurkua vaativat korjaukset. Huollamme koneet ja toimitamme uudet koneet myös postin välityksellä.

Ajankohtaista

Kaikki tuotteet paikanpäältä myös osamaksulla.

07.06.2018

Macomtechilta saat nyt kaikki tuotteet kahdenviikon korottomalla maksuajalla. Tämä mahdollistaa myös kuluttaja-asiakkaalle osamaksuvaihtoehdon sovitulla maksuajalla. Koroton Mash-lasku on helppo muuttaa sopivaksi osamaksuksi, kun haluat lisää maksuaikaa. Käsittelymaksu: 3,90 € / kk Vuosikorko: 19,90 % Muut kulut: ei muita kuluja Hintaesimerkkejä osamaksuista: Oston summa Maksuaika Kuukausierä 100

Macomtech Oy aloitti 1.5.2018 yhteistyön Telian kanssa.

01.05.2018

Macomtech Oy:lta saat nyt Telian internet ja mobiililaajakaista palvelut. Liittymän avaus onnistuu suoraan yrityksen tiloissa ja uudet liittymät avautuvat heti. Liittymä tyypin muutokset onnistuvat myös käden käänteessä.

Macomtech otti käyttöön nettiajanvarauksen.

20.10.2017

Macomtech Oy avasi nettiajanvarauksen, voit varata helposti ajan Windows 10 käyttöjärjestelmän päivittämiseen. Windows 7 tuki päättyy 14.1.2020 ja käyttöjärjestelmä tulee päivittää tätä ennen tietoturvasyistä. Olemme testanneet, että maatilojen ohjelmat toimivat myös Windows 10 käyttöjärjestelmässä.

Macomtech Oy 10-vuotis syntymäpäivät.

03.03.2017

Macomtech Oy täyttää maaliskuussa 10 vuotta. Juhlimme syntymäpäiviä maanantaina 6.3.2017. Tarjoamme kaikille paikalle tulleille makkaraa, kahvia ja kaakaota. Tarjoamme kaikki tuotteet -10% 1.3-1.6.2017 välisenä aikana. Uudet hinnat löydät suoraan verkkosivuiltamme. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme kuluneista vuosista. Toivomme kaupallista kevään odotusta.

Sivuston www.aloitus.net palvelin rikkoutui Oulussa.

24.03.2016

Palvelun www.aloitus.net palvelin rikkoutui Oulussa keskiviikkoyönä. Palvelut saatiin siirrettyä uuteen palvelimeen perjantaina 24.3.2016 noin klo.14. Palvelu toimii nyt normaalisti. Pahoittelemme tästä aiheutunutta katkosta. -Mika Macomtech Oy