Virukset ja palomuurit

Oulaisissa Macomtech Oy on selkeän puolueellinen hyville palomuuriosaajille Comodo, Armor, ProSecurity, Outpost ja hyville virusosaajille WebWasher, AntiVir, Avast!, AVG ja AVK.
Haittaohjelmabisneksellä kynitään hirvittävä rahamäärä kotitalouksilta, kunnilta ja yrityksiltä. Konekohtainen suojaus on 5 vuodessa n. 400 % kalliimpi kuin Windows käyttöjärjestelmä ja Office yhteensä.
Ammattilaisina emme käytä tutkittua huonoimmistoa = Huono Internet Virustorjuntaohjelma. Niiden skannaus härdelli hidastaa ja kuumentaa konetta tolkuttomasti. Lisäksi ne ovat suojauskyvyltään tumpeloita.

Kaikki käyttöjärjestelmät ovat virusvaarassa:

Viruksia tehtaillaan kaikkia käyttöjärjestelmiä vastaan:
Windows XP, Vista; Linux Ubuntu, OpenSuse, Novell Suse, Red Hat;
Apple Mac OS X ja OS X v10.4.

Linuxin virus suurtuhoja on ollut mm. Morris -88, Bliss -97, Slapper 100 maata, Ramen koko RedHat. Vuoden 2007 Linux haittaohjelmia olivat mm. Mytob.CV, Zafi.B, Html Postcard Troi, Somefoolp ja Mydoom.M. D-Fence.
Turvallista käyttöjärjestelmää ei ole. Päinvastoinkin tavataan hassuttaa.

Ainakin 2007 alkaen on Suomeen ollut myynnissä 500 €uron hintainen hyökkäysohjelma nimeltä Mpack. Hinta sisältää vuoden etätuen.
Mpack:in maksullinen lisä- ja tehostevaruste on Dreamdownloader, troijalaisten valmistusohjelma. Toisen hyökkäysohjelman Shark 2.3.2. hinta ei ole tiedossamme. Viimeisen vuoden järjestelmällisistä Eniro, plus muut- hyökkäyksistä päätellen tehdas on toiminnassa ja Suomessa on kaapattuja koneita kymmeniätuhansia.

Mikä on virus?

Me puhumme mieluummin loisista, kun tarkoitamme:

Virusmatoja, jotka on tehty ilkeily- ja vahingontekomielessä.
Niiden tavoite on tuhota tiedostoja ja haitata koneen toimintaa (Troijalaiset).

Kaappareita, jotka on tehty kaappaamaan/ottamaan haltuun koko tietokone.
Kaapattu kone on orja verkkohyökkäyksiin ja roskapostin lähetykseen. (Zombie, Mpack).

Vakoilijoita, jotka on tehty urkkimaan rahaliikennettä ja salasanoja koskevia tietoja.
Lopullinen tavoite on viedä rahasi tai rahaa, jonka käyttöön sinulla on sähköinen yhteys (Haxdoor, Dr.downloader).

Edellinen on hyvin pelkistetty tiivistelmä.

Kiintolevyllä oleva loinen hidastaa koneen toimintaa. Kaapatun koneen tunnistat siitä, että kone toimii itsekseen ja kiintolevyn merkkivalo palaa.

Mikä tahansa virusohjelma ei ole hyvä asia:

Valtaosa virus-palomuuri yhdistelmäohjelmista” on koneelle hidasteita ja tautisempia poistettavia kuin itse virukset. Vakuuttavaa suojaa ne eivät anna ja rahaakin niihin menee kuin ”Kankkulan kaivoon” tonnin verran per 5 vuotta. Virusbisneksessä lihovat kyläkauppiaat ja ohjelmatalot. Elleivät peräti virustehtailijatkin. Kansan mielessä liikkuu vahva epäilys ohjelmatalojen ja virusten tuottajien yhteistyöstä. Harvoin on hajua ilman lantatunkiota.

Macomtech ohjelmat:

Käytämme ohjelmina aidosti ja puolueettomasti testattua maailman parhaimmistoa, koska:

 • Asennustyö kaiken nimisille ohjelmille on sama. Ohjelman täydellinen poisto onkin sitten ammattilaistyö. Uudet tietokoneet on yleensä varustettu käytetyllä kiintolevyllä. Virusohjelmalla esisotkettu C-asema on täynnä juuren pätkiä kuin katerpillarilla syväaurattu hakkuuaukio.
 • Ohjelmamme ovat massaltaan pieniä. 5-10% tavanomaisen möhköfanttiohjelman 300-630 MB:n koosta. Koko käyttöjärjestelmä Windows XP oli syksyllä 2002 kooltaan 900 MB.
 • Ohjelmamme ovat kotikäyttöön ilmaisia. Macomtech ohjelmat suojaavat lompakkoasi 400-900€ lisenssimaksuilta/viisi vuotta.
 • Ohjelmiemme (softa) toiminta perustuu osaamiseen. Ne suojaavat konenopeuden lisäksi konetta lämmöltä ja ennenaikaiselta rikkoutumiselta.
 • Lisäetuna ohjelmillamme on nopeuttava ja miellyttävä vaikutus nettiselailuun. Säädämme ne estämään mainosbannerit, pikkuikkunat "popupit", Flash-Gif-animaatio mainokset ja muut säikyttelevät Java-sovellukset ja osoitevakoilu evästeet (cookies).
 • Yrityksille ohjelmamme ovat maksullisia ja halpoja. Hinnan vastineeksi tietokone työnteon nopeus, tuottavuus ja kannattavuus paranevat. Ohjelmasta riippuen odottelusta siirtyy työajaksi 1-4 tuntia/työpäivä.

Virus- ja palomuuriohjelmien puolueettomia testauksia:

Työmme puolesta seuraamme puolueettomien ja luotetuimpien AV-Test.org ja Matousec Transparent Security testien tuloksia.

Palomuuritestit 2015

Palomuurit 32-bittisiin käyttöjärjestelmiin:

Palomuurit 64-bittisiin käyttöjärjestelmiin:

Lähteitä:
www.sunbelt-software.com/ihs/alex/avtestsigresults_2D2008q1.pdf
www.pcwelt.de/start/sicherheit/antivirus/tests/144166/index4.html
www.blog.chip.de/0-security-blog/security-suiten-2008-im-test-q12008-20080122/
http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php

Virus- ja palomuuriohjelmien paranormaaleja HIV- testauksia:

Virusohjelmatestejä ja ”testejä” on maakohtaisesti monenlaisia. Suomessa tietokoneaiheiset kiiltokuvalehdet julkaisevat pari kertaa vuodessa ”tynkätestit” muutamille HIV-positiivisille ohjelmille. HIV= Huono Internet Virus- ohjelma. Maailmanluokan ohjelmat WebWasher, AVK, AntiVir,Online Armor, Outpost, Comodo, Jetico ja ProSecurity eivät Suomipojan HIV-pos. vertailuissa tietenkään ole mukana.

Mistään ”testauksesta” ei teknisesti ole kysymys. Pikemminkin sci-fi pakinoista. Vastavelaksi mukana olleet 5-8 ”Testivoittaja kolmella Pöllömerkillä”- ohjelmaa mainostavat itseään kyseisissä lehdissä.

Oikea testaus vaatii laboratorion, rajusti rahaa ja yliopiston verran osaajia, kuten on AV-Test.org käyttämä Otto von Guericke University, Magdeburg.
Näitä suomalaisilla kuvalehdillä ei ole käytössään. Jutun takana on vapaamuotoinen demonstraatio ja hyvä vanhalle viinalle tuoksahtava henki.
Lehtitalon tuloksen teko kaipaa ”moniosaajia”. Niinpä toimittaja Paavo on aamupäivän ATK-guru, puolilta päivin vääntää Pirkkona kasvorasvatestiä naistenlehteen ja iltapäivällä on vuorossa miestenlehden mielikuvitusmatka Reberbahnille.

HIV pos. - ohjelmien hinnat ovat halventuneet. Tosin ilmaisuuskaan ei paranna laatua.
Norton ja F-Secure tarjosivat joulun 2007 ympärillä kylkiäisinä jo DVD-elokuvia. Se on rehellinen oivallus. Ajanvietettä tarvitaan, kun kone on tympeän hidas.

Tästä hidastamisessa on kysymys:

Emolevyn piirisarjat ovat systeemiohjainpiiri (sisäiset toiminnot) ja laiteohjainpiiri (ulkoiset toiminnot).

Massiivisen isot ns. monikerroksiset *) virus-palomuuriohjelmat terrorisoivat konetta tuottamalla systeemiohjain piirisarjaan kymmeniä jatkuvia skannaushärdellejä. Prosessoritehon syönti on 20-60%. Käynnistys venyy, toimintakyky hidastuu ja käyntilämpö nousee. Käyntilämmön nousu laskee aina peilikuvana konenopeutta.

Vertaus kertoo joskus enemmän kuin tuhat valokuvaa:

Skannaushärdelli on koneelle samanlainen terrori-isku kuin marjastajan kimppuun hyökkäävä sadan tuhannen mäkäräisen parvi. Hellepäivänä hillasuolla. Työ hidastuu vakavasti ja hiki tulee pintaan, vaikka syöpäläisten lihasmassa on varsin pieni. Hikoilu ja läähätys houkuttelevat paikalle sääsket, paarmat ja kärpäset, josta työ hidastuu entisestään.

*) Monikerroksiset on tietokoneaiheisten viihdelehtien keksimä sana, kun tarkoitetaan vanhoja sataan kertaan päälle paikattuja massiivisen kankeita virus-palomuuri yhdistelmäohjelmia (Monikerroksiset =sipulimaiset, paikatut, paikatut ja taas päälle paikatut).

Virukset tappavat tietokoneen!

Nuori mies halusi 28.06.2007 helpottaa DC-hakua ja sulki palomuurin.
Kolme sekuntia suojaamattomana Internetissä riitti. Seurauksena oli kaikkien .exe-tiedostojen ja Windowsin sisäinen tuho.
Kiintolevy oli vielä elvytettävissä, mutta tiedostotuho oli täydellinen.

Exe-tiedostojen virustuho ei ole kuin salamanisku. Pikemminkin se on kuin lumivyöry ja pysäyttämätön prosessi.

Tällaisissa tapauksissa:
Töpseli nopeasti seinästä ja kone ammattilaiselle.
Ei käynnistysyrityksiä!
Mikäli yrität käynnistellä, et tarvitse enää ammattilaistakaan, vaan uuden kiintolevyn uusine ohjelmineen.

Internet-verkko on täynnä loisia ja niiden määrä kasvaa kaiken aikaa.

Hidastuksen selvitystalkoot pystyyn!

Macomtechissä laskemme virusohjelmien tihutöiksi:

 1. Hidastus
 2. Käyntilämmön nosto
 3. Konevauriot
 4. Lisenssimaksut
 5. Muistikapasiteetin massiivinen kulutus

Macomtech päätyö on ATK-huolto, korjaus ja tietojen pelastaminen.
Konevaurioistakin voimme puhua satojen koneiden kokemuksen äänellä. Ukkos- ja vikavirtavauriot ovat oma asiansa.

 1. Kaikki kiintolevy-, emolevy- tai komponenttivauriokoneet ovat olleet vaihtelevassa määrin korruptoituneita (huoltamattomia).
 2. Kaikissa kiintolevy-, emolevy- tai komponenttivauriokoneissa on ollut iso maksullinen virusohjelma.

Olisimme kiitollisia jos Muropaketin osaajat ja Suomen nörtit olisivat uteliaita selvittämään:

Paljonko kunkin oma virusohjelma hidastaa konetta?

Paljonko kunkin virusohjelma nostaa käyntilämpöä?

Miten selkeitä näyttöjä on siitä, että virusohjelma on konerikon perussyy?

Lopputuloksena pitää tietenkin olla parempia virus-palomuuriohjelmia ja aito laatuvaste maksullisillekin ohjelmille.

Osoitteemme:  info@macomtech.fi josta kokoamme ”kauhugallerian” palautteeksi vaivaa nähneille ja pelättimeksi asiasta kiinnostuneille.

Ajankohtaista

Kaikki tuotteet paikanpäältä myös osamaksulla.

07.06.2018

Macomtechilta saat nyt kaikki tuotteet kahdenviikon korottomalla maksuajalla. Tämä mahdollistaa myös kuluttaja-asiakkaalle osamaksuvaihtoehdon sovitulla maksuajalla. Koroton Mash-lasku on helppo muuttaa sopivaksi osamaksuksi, kun haluat lisää maksuaikaa. Käsittelymaksu: 3,90 € / kk Vuosikorko: 19,90 % Muut kulut: ei muita kuluja Hintaesimerkkejä osamaksuista: Oston summa Maksuaika Kuukausierä 100

Macomtech Oy aloitti 1.5.2018 yhteistyön Telian kanssa.

01.05.2018

Macomtech Oy:lta saat nyt Telian internet ja mobiililaajakaista palvelut. Liittymän avaus onnistuu suoraan yrityksen tiloissa ja uudet liittymät avautuvat heti. Liittymä tyypin muutokset onnistuvat myös käden käänteessä.

Macomtech otti käyttöön nettiajanvarauksen.

20.10.2017

Macomtech Oy avasi nettiajanvarauksen, voit varata helposti ajan Windows 10 käyttöjärjestelmän päivittämiseen. Windows 7 tuki päättyy 14.1.2020 ja käyttöjärjestelmä tulee päivittää tätä ennen tietoturvasyistä. Olemme testanneet, että maatilojen ohjelmat toimivat myös Windows 10 käyttöjärjestelmässä.

Macomtech Oy 10-vuotis syntymäpäivät.

03.03.2017

Macomtech Oy täyttää maaliskuussa 10 vuotta. Juhlimme syntymäpäiviä maanantaina 6.3.2017. Tarjoamme kaikille paikalle tulleille makkaraa, kahvia ja kaakaota. Tarjoamme kaikki tuotteet -10% 1.3-1.6.2017 välisenä aikana. Uudet hinnat löydät suoraan verkkosivuiltamme. Kiitämme kaikkia asiakkaitamme kuluneista vuosista. Toivomme kaupallista kevään odotusta.

Sivuston www.aloitus.net palvelin rikkoutui Oulussa.

24.03.2016

Palvelun www.aloitus.net palvelin rikkoutui Oulussa keskiviikkoyönä. Palvelut saatiin siirrettyä uuteen palvelimeen perjantaina 24.3.2016 noin klo.14. Palvelu toimii nyt normaalisti. Pahoittelemme tästä aiheutunutta katkosta. -Mika Macomtech Oy